Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Zapiekanka z kaszą gryczaną i pieczarkami
Cebulę z czosnkiem podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso mielone, przecier pomidorowy, i doprawiamy do smaku. Smażymy 20 minut często mieszając.
Tak przygotowane mięso wykładamy do naczynia do żaroodpornego.
Przykrywamy kaszą wymieszaną z pieczarkami i polewamy bulionem.
Na koniec posypujemy startym serem i zapiekamy.
dodaj komentarz
Skladniki
  • kasza gryczana
  • 2 szklanka

  • por
  • 1 szt

  • pieczarki
  • 1/2 kg

  • cebula
  • 1 szt

  • czosnek
  • 2 ząbek

  • mięso mielone
  • 1/2 kg

  • przecier pomidorowy

  • sól,pieprz

  • bulion
  • 1/2 szklanka

  • ser żółty

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie