Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Figi zapiekane z mascarpone parmezanem i octem balsamicznym
Formę do pieczenia wyłożyć folią, ułożyć w niej figi przecięte wzdłuż na połówki, kładąc je przecięciem do góry. W misce wymieszać mascarpone z parmezanem i żołądkową, na każdej fidze ułożyć łyżeczkę uzyskanej masy, posmarować gęstym octem balsamicznym, włożyć do piekarnika nagrzanego do 240 C i piec ok. 8 min. Podawać na gorąco.
dodaj komentarz
Skladniki
  • figi
  • 12

  • ser mascarpone
  • 100g

  • Żołądkowa Gorzka
  • 25ml

  • parmezan tarty
  • 50g

  • ocet balsamiczny

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • średnie
  • Czas przyrządzenia:
  • Autor:
  • Robert Makłowicz
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie