Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Pstrąg z grila
Pstrągi sprawić, pozostawić głowy.Skropić sokiem z połówki cytryny, oprószyć solą, pieprzem.Półtorej cytryny pokroić na plasterki i ułożyć wewnątrz ryby po 3 plasterki.Gałązki kopru i rozmarynu włożyć do środka ryby z kawałeczkami masła.Ułożyć na foli aluminiowej i po zewnętrznych stronach obłożyć koprem,masłem i plasterki cytryny.Zawinąć w folię i cyk na rozgrzany grill. Piec w zależności od wielkości ryb, od 30-50min.
Uwagi:
Można podać z warzywami grillowanymi, typu cukinia, kabaczek.Smacznego
dodaj komentarz
Skladniki
  • pieprz,sól

  • masło
  • ćwierć kostki

  • rozmaryn

  • pstrągi
  • 2

  • cytryny
  • 3

  • koper włoski
  • 1 pęczek

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • średnie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie