Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym
Makaron ugotować al dente. Pokrojone pieczarki i cebulę podsmażyć i dusić aż odparuje sok z pieczarek. Wlać na patelnię śmietanę i zagotować.
Dodać łyżeczkę rosołku instant i doprawić solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową. Odsączony makaron polać sosem i posypać posiekaną natką pietruszki.
dodaj komentarz
Skladniki
  • pieczarki
  • 40 dkg

  • śmietana kremówka
  • 40 dkg

  • cebula
  • 1 szt

  • olej
  • 2 łyżki

  • rosół instant
  • 1 łyżeczka

  • sól,pieprz
  • do smaku

  • gałka muszkatołowa
  • do smaku

  • natka pietruszki
  • 1/2 pęczka

  • makaron wstążki, kolorowy lub zielony
  • 40 dkg

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie